Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Callosciurus notatus

Dostępność: dostępny - hodowla
Cena: 790,00 zł 790.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4.00153
Producent: -
Kod produktu: 371

Opis

Wiewiórki te zamieszkują tereny południowej Tajlandii, Półwyspu Malajskiego, Jawy, Sumatry i Singapuru. Występuje 6 podgatunków.

Potrafią przystosować się do różnych środowisk takich jak lasy, plantacje czy nawet tereny miejskie.

Jest aktywna za dnia i prowadzi nadrzewny tryb życia.

Głowa i ciało osiągają do ok. 22 cm długości, ogon natomiast do ok. 21cm. Górna część tułowia jest brązowa, natomiast charakterystyczne jest ubarwienie brzucha, który jest pomarańczowy. Po bokach ciała przebiegają także dwa jasne oraz czarne paski.

Żywią się owocami, liśćmi, nasionami oraz niewielkimi owadami.

Z naszych obserwacji wynika, że są one dosyć łatwe do oswojenia i nie boją się kontaktów z człowiekiem.


Jak kupować żywe zwierzęta ? Aby dowiedzieć się więcej na ten temat - kliknij TUTAJ


do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl